La petjada 15M

Una petjada és la marca que veiem en un present del que va succeir en el passat. Però a la vegada, una petjada no només forma part del passat, sinó que explica el present i ens obliga a projectar-nos d’una determinada manera cap al futur. Pensem, per exemple, com un descobriment arqueològic inesperat podria arribar a canviar la concepció que tenim de l’espècie humana.

Ens reconeixem individualment i socialment en aquelles petjades col·lectives que ens configuren com a ciutat i com a societat. Precisament la gran petjada que reivindica A les vuit al Raval amb les seves accions és el 15M i l’acampada que va tenir lloc a la ciutat durant la primavera i l’estiu de l’any 2011. Considerem que aquesta petjada col·lectiva és una de les que ens ha de propulsar cap endavant i legitimar-nos en el temps com una societat més justa, menys desigual, on les persones siguem realment lliures de les cotilles del neoliberalisme pensant col·lectivament.

Hem dibuixat aquesta petjada allà on va tenir lloc, allà on es parlava de canviar un sistema injust que no ha fet més que radicalitzar-se; al Raval de Montserrat. L’acció d’A les vuit al Raval no solucionarà directament el problema de l’atur ni posarà un plat a taula a totes les persones que aquest sistema aboca a la misèria. Aquesta acció vol marcar bé aquesta herència valuosa que té la ciutat; no ens oblidem que hi ha gent que vol canviar les coses, que és crítica amb el model de societat on vivim i que continua treballant des de diferents associacions perquè el món sigui més just. Perquè creiem fermament que posar en valor l’acampadatrs com a referent del passat determinarà la manera com construirem el futur.

Reivindiquem la petjada de la il·lusió, de la força col·lectiva, de la justícia social i de la igualtat entre persones. Reivindiquem la petjada 15M per davant de la petjada de les retallades, de la corrupció, de la misèria i de l’individualisme. Reivindiquem l’esperança des de la implicació.

Fotos de l’acció

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s