CP 0822?

CP 0822? és el títol de la nostra aportació a l’exposició Barris Creatius que tindrà lloc des del dia 21 de desembre al 13 de gener a la Sala Muncunill de Terrassa.

Es tracta d’un projecte on reflexionem sobre el nou barri sorgit a la nostra ciutat amb l’acampada del 15M que va tenir lloc al Raval de Montserrat. 

 

¿Cómo no iban a ser relativos los movimientos de desterritorialización y los procesos de reterritorialización, a estar en constante conexión, incluidos unos en otros? La orquídea se desterritorializa al formar una imagen, un calco de avispa; pero la avispa se reterritorializa en esa imagen. No obstante, también la avispa se desterritorializa, deviene una pieza del aparato de reproducción de la orquídea; pero reterritorializa a la orquídea al transportar el polen.

Gilles Deleuze, Rizoma

Durant les setmanes que va durar l’acampada a Terrassa arrel del 15 de maig del 2011, el Raval de Montserrat es va convertir en un nou barri a la ciutat amb més de 200 tendes de campanya plantades al bell mig del centre històric i comercial. Rebatejat l’espai com a “Plaça del Poble”, vèiem néixer un nou barri al carrer que, a la vegada, també es construïa virtualment. Les relacions humanes i els debats es produïen tant en l’espai físic com a Internet; aixecant les mans durant una assemblea o participant en un debat virtual a l’Agora.

Tal i com passa en l’exemple de Deleuze entre la vespa i l’orquídia, el barri físic i el virtual es desterritorialitzen i es reterritorialitzen. Els debats i les relacions es desterritorializen quan passen a ser un retweet o un comentari al Facebook i les activitats convocades mitjançant un email  o un esdeveniment a l’Agora virtual es reterritorialitzen en el moment que reuneixen desenes i centenars de persones a la plaça.

La retroalimentació constant entre la xarxa i les mobilitzacions al carrer que tan caracteritzen els moviments socials d’avui dia arreu del món també es produeix a la nostra ciutat. És precisament això el que el col·lectiu “A les vuit al Raval” ha volgut il·lustrar mitjançant mapes que mostren la trama i l’ordit d’aquest teixit de relacions i pensament que va ser l’acampadatrs.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s