Explicar-nos per a existir

 

Em va semblar que hi havia molta gent que venia a les assemblees o que simpatitzava amb l’acampada però que no tenia temps d’esbrinar per internet quines xerrades o reunions hi hauria durant la setmana següent, de manera que podia ser d’utilitat una petita publicació setmanal en paper explicant què havia succeït i quins esdeveniments hi havia previstos.

Va ser per aquest motiu que va sorgir la revista Àgorapapers, que va tenir quatre números de vida i que va néixer amb l’objectiu de divulgar i informar sobre el que passava a la Plaça del Poble i als barris en relació amb el 15M.

En un moment que la premsa treia cada dia informació sobre el moviment i moltes columnistes tractaven el tema des de diferents ideologies i plataformes, valia la pena que també expliquéssim les coses a la nostra manera a través dels nostres propis mitjans. En Ian Gehlhaar feia tota la feina de disseny i maquetació i, pel que fa a la correcció lingüística, eren l’Aida Arias i la Núria Hernàndez les qui se n’encarregaven. A més, els textos els escrivia gent diferent cada setmana: la Núria Casanovas, la Maria Boncompte, el Xavi Martínez, l’Àngels Castro, el Luchino Sívori, l’Horacio Tamburini, l’Eduard Martín-Borregón, el Ian Gehlhaar, jo mateixa…

Ara, gairebé un any després que tot plegat comencés, però continuant amb la idea original d’Àgorapapers, ha sorgit aquesta iniciativa de fer un llibre. Perquè si algú ha d’explicar què és el 15M a Terrassa, aquestes han de ser les seves protagonistes. I potser encara no està clar cap a on evolucionem totes juntes, però és important que anem deixant constància del mentrestant. Perquè si ho fa algú altre, segurament no ens agradarà o ho trobarem incomplert. I si no ho fa ningú, simplement deixarem d’existir.

Fragment del text Explicar-nos per a existir de la Laia Carbonell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s